Μήπως τρώγοντας αυτό...

νιώθεις κάπως έτσι;

Γνωρίστε το Carbosylane!

Το άμεσα αποτελεσματικό προϊόν

για την πρόληψη και την ανακούφιση των συμπτωμάτων

της δυσπεψίας και του μετεωρισμού

χάρη στα δύο δραστικά συστατικά του:

τη σιμεθικόνη και τον ενεργό άνθρακα.

Μετεωρισμός & Δυσπεψία
Σε τι οφείλεται;

Η δυσπεψία και ο μετεωρισμός (δηλαδή η παρουσία αέρα στο έντερο) δεν είναι ασθένειες, αλλά αρκετά συνηθισμένες διαταραχές του γαστρεντερικού, οι οποίες συχνά επηρεάζουν έντονα την καθημερινότητά μας. Συνήθως γίνονται αντιληπτά από το αίσθημα φουσκώματος και πρησμένης κοιλιάς ενώ εκδηλώνονται με συμπτώματα όπως ήπιος πόνος ή δυσφορία στο άνω μέρος της κοιλιάς, ναυτία αλλά κι αέρια.

 

Μελέτες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έχουν δείξει ότι το φούσκωμα και ο μετεωρισμός ταλαιπωρούν:

 

Έως και 3 στους 10 ενήλικες. Το φαινόμενο αυτό είναι δυο φορές πιο συχνό στις γυναίκες1.

 

Έως και 7 στους 10 που πάσχουν είτε από δυσκοιλιότητα2, είτε από το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου3.

 

Συγκεκριμένα λοιπόν η ποσότητα της τροφής που καταναλώνουμε αλλά και το είδος των τροφών του διαιτολογίου μας είναι πολύ συχνά αίτια δυσπεψίας. Σ’ αυτά πρέπει να προσθέσουμε την κατανάλωση αεριούχων ποτών, το κάπνισμα κατά την διάρκεια του γεύματος, το χρόνο που διαθέτουμε για να φάμε και το άγχος που μπορεί να έχουμε όταν τρώμε βιαστικά. Υπάρχουν μάλιστα και τροφές, όπως τα άσπρα φασόλια, το λάχανο, τα μήλα, οι πατάτες και άλλα, που προκαλούν δυσπεψία σε μεγαλύτερη συχνότητα.

 

Με ποιό μηχανισμό όμως προκαλείται η δυσπεψία; Έχει αποδειχθεί ότι το αίσθημα της δυσφορίας που περιγράψαμε ως δυσπεψία οφείλεται κυρίως στα αέρια του γαστρεντερικού σωλήνα, που προέρχονται είτε από τον αέρα που καταπίνουμε κατά τη μάσηση είτε από τα αέρια που παράγονται στο στομάχι και το έντερο κατά την πέψη και τη ζύμωση ορισμένων τροφών. Όταν μάλιστα καταναλώνουμε τροφές που σχετίζονται με αυξημένη παραγωγή αερίων (φασόλια, μήλα, πατάτες κ.α.) τότε η δυσφορία  είναι μεγαλύτερη. Έγινε λοιπόν κατανοητό ότι σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις δυσπεψίας δεν υπάρχει κάποιο οργανικό αίτιο, που πρέπει να θεραπεύσουμε για να απαλλαγούμε από τη δυσπεψία.

 

Θέλουμε λοιπόν ένα σκεύασμα που να μπορεί να δεσμεύει τα αέρια του γαστρεντερικού σωλήνα, χωρίς να επιβαρύνει τον οργανισμό. Αν χρησιμοποιήσουμε φαρμακευτικές ουσίες που δρουν στο στομάχι ή το έντερο (π.χ. σόδα φαγητού ή κάποιο φάρμακο που μπορεί να ανακουφίζει τους ελκοπαθείς) το πιθανότερο είναι να έχουμε είτε προσωρινό αποτέλεσμα είτε να εκτεθούμε στους κινδύνους από τις παρενέργειες αυτών των φαρμάκων όταν χορηγούνται χωρίς την γνώμη του γιατρού.

 

Αφού λοιπόν συμμορφωθούμε με απλούς διαιτητικούς κανόνες, όπως η καλή και αργή μάσηση των τροφών, η αποφυγή καπνίσματος κατά το γεύμα, η αποφυγή κατανάλωσης μεγάλης ποσότητας αεριούχων ποτών ή οινοπνεύματος, η διάθεση ικανοποιητικού χρόνου για φαγητό και παρ’ όλα αυτά το είδος των τροφών που καταναλώσαμε μας προκαλέσει δυσπεψία, τότε πρέπει να χρησιμοποιήσουμε σε ένα σκεύασμα που μειώνει τον όγκο των αερίων του γαστρεντερικού σωλήνα.

1. Azpiroz F, Malagelada JR. Abdominal bloating. Gastroenterology 129 (3), 1060 - 1078 (2005) [R08-2147]

 

2. George V. Papatheodoridis, Ioannis Karaitianos et al, Severity of symptoms, quality of life and attitudes towards treatment in greek adults with constipation,

    Hellenic Foundation of Gastroenterology & Nutrition, Aug, 2009

 

3. N. Viazis et al. Prevalence of irritable bowel syndrome in the Greek general population. Hellenic Foundation of Gastroenterology and Nutrition, Greece, Nov. 2009

Carbosylane Πρόληψη & αντιμετώπιση

Το Carbosylane® είναι ένα προϊόν με 20ετή παρουσία στην Ελλάδα για την πρόληψη και την ανακούφιση των συμπτωμάτων της δυσπεψίας και του μετεωρισμού..

 

Κάθε δόση Carbosylane® αποτελείται από 2 κάψουλες (μια μπλε και μια κόκκινη) οι οποίες περιέχουν 140mg ενεργού άνθρακα

και 45 mg σιμεθικόνης ανά κάψουλα.

 

Συγκεκριμένα:

Η μπλε κάψουλα απελευθερώνει τα δραστικά συστατικά της στο στομάχι δρώντας έτσι σε διαταραχές της ανώτερης μοίρας του πεπτικού συστήματος.

Η κόκκινη κάψουλα δε διαλύεται στο στομάχι αλλά αντίθετα απελευθερώνει τα δραστικά συστατικά της στο έντερο δρώντας έτσι σε διαταραχές της κατώτερης μοίρας του πεπτικού συστήματος.

 

Η συνήθης δοσολογία είναι 3 φορές την ημέρα, πριν ή μετά τα κύρια γεύματα.

 

Το Carbosylane® απορροφά τα αέρια από το στομάχι και το έντερο ενώ αποβάλλεται χωρίς να απορροφηθεί από τον οργανισμό.

 

Όλα τα συγχορηγούμενα με το Carbosylane® φάρμακα πρέπει να χορηγούνται τουλάχιστον μία ώρα πριν από ή τουλάχιστον μία ώρα μετά τη λήψη του Carbosylane®. Αυτό συνιστάται επειδή είναι δυνατό να μειωθεί η απορρόφηση των συγχορηγουμένων φαρμάκων, λόγω των προσροφητικών ιδιοτήτων του ενεργού άνθρακα.

Δραστικά Συστατικά
Ενεργός φυτικός άνθρακας από καρύδα (προσροφητικός παράγοντας) + Σιμεθικόνη (αντιαφριστικός παράγοντας)

Η δράση του στα εντερικά αέρια προκύπτει μέσα από μια απλή διαδικασία:

την προσρόφηση των αερίων αλλά και των βακτηρίων που βρίσκονται στο στομάχι και το έντερο.

Πολλές λειτουργικές διαταραχές της πέψης που πολύ συχνά οφείλονται σε κακή διατροφή (υπερβολική κατανάλωση γλυκών, τηγανητών φαγητών ή αλκοόλ) μπορούν να καταπολεμηθούν με τον άνθρακα: κοιλιακοί πόνοι, κράμπες, καούρες, φουσκώματα. Μειώνοντας τα εντερικά αέρια, ο Φυτικός άνθρακας βοηθά να επανακτήσουμε επίπεδη κοιλιά και όμορφη σιλουέτα. Επίσης, καταργεί την δυσάρεστη αναπνοή που οφείλεται κυρίως στην έντονη εντερική ζύμωση και καταπολεμά αποτελεσματικά τις διάρροιες δημιουργώντας έναν πραγματικό «εντερικό επίδεσμο».

 

Γιατί ενεργός;

Μιλάμε για «ενεργό φυτικό άνθρακα» επειδή υποβάλλεται σε ειδική επεξεργασία (απανθράκωση & έγχυση με υδρατμούς: θερμική αποσύνθεση σε φούρνο με ελεγχόμενη ατμόσφαιρα για θερμοκρασία και υγρασία) με την οποία δημιουργούνται στην επιφάνεια του αμέτρητοι μικροσκοπικοί πόροι, στους οποίους οφείλει τις ιδιότητές του. Η προσροφητική του ικανότητα όμως διαφέρει ανάλογα με το φυτό που χρησιμοποιείται ως βάση. Έτσι, ο φυτικός άνθρακας από το κέλυφος Καρύδας είναι 25 φορές πιο προσροφητικός, και άρα πιο αποτελεσματικός, από το Φυτικό άνθρακα του Φράξου. Ένα γραμμάριο αντιστοιχεί σε μία επιφάνεια προσρόφησης μεγέθους άνω των 500m2 έως και 1.500m2 που αντιστοιχεί σε περίπου 6 γήπεδα τένις!

Ενεργός φυτικός άνθρακας από καρύδα (προσροφητικός παράγοντας) + Σιμεθικόνη (αντιαφριστικός παράγοντας)

Η σιμεθικόνη είναι ένας αντιαφριστικός παράγοντας που προέκυψε από τον συνδυασμό διμεθικόνης και πυριτίου.

Βρίσκεται συχνά ως συστατικό σε μη συνταγογραφούμενα φάρμακα για το στομάχι, όπως τα αντιόξινα, λόγω της ιδιότητάς της να μειώνει την επιφανειακή ένταση των φυσαλίδων αερίου και να απαλύνει τον πόνο από τα αέρια.

 

 

Σχετικά με την εταιρία

H ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ - ΛΙΛΛΥ είναι μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο της ανθρώπινης υγείας στην Ελλάδα με πολλά χρόνια εμπειρίας στον κλάδο των φαρμάκων, του ιατρικού εξοπλισμού καθώς και πολλών καταναλωτικών προϊόντων. Η ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ - ΛΙΛΛΥ αποτελεί κοινοπραξία ανάμεσα στην ελληνική ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ και την πρωτοπόρο αμερικανική φαρμακευτική εταιρία Eli Lilly και εκπροσωπεί αποκλειστικά την Eli Lilly στην Ελλάδα.

Δραστικά Συστατικά
Επικοινωνία

Κεντρικά Γραφεία

ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ ΛΙΛΛΥ ΑΕΒΕ

15ο χλμ. Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας

Κηφισιά, Τ.Κ.: 14564

 

T: +30 210 6294 600

F: +30 210 6294 610

 Email

Πωλήσεις & Marketing:     sales_and_marketing@lilly.gr

Φαρμακοεπαγρύπνηση:   pharmacovigilance@lilly.gr

Το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας και ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων συνiστούν:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ Ή ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΣΑΣ